top of page

NOUTATI

Noiembrie 2016

,,Dezbateri pentru Dezvoltare” este un proiect organizat de Institutul pentr Politici şi Reforme Europene(IPRE) cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în cadrul programului MATRA.
Echipa liceului a participat la acest proiect interesant şi a avut parte de training-uri interactive şi o colaborare cu alte licee din Moldova.
Vă prezentăm câteva imagini:

 

 

 

 

 

 

 

01 decembrie 2016

Asociaţia obştească a părinţilor şi pedagogilor în sprijinul şcolii ,,Parteneriat şi Prosperare” în parteneriat cu Instituţia Publică Liceul Teoretic ,,On.Ghibu” a participat la 
Concursul de granturi pentru ONG-uri locale, lansat de Fundația Soros-Moldova și Instituțiile pentru o Societate Deschisă, cu genericul: “Angajarea comunității în sprijinul educației de calitate”.Am oţbţinut un grant de  5600 dolari petru a dezvolta proiectul Teatrul social,,Facem,vrem,schimbăm” care îşi propune implicarea civică a părinţilor, a profesorilor şi a elevilor în spectacole cu abordări de subiecte sociale de actualitate. Activităţile proiectate vor crea o modalitate interesantă şi atractivă de a interacţiona cu spectatorii-elevi, părinţi, cadre didactice din liceu şi comunitate.
Proiectul se va desfăşura în perioada decembrie – mai 2017.
Teatrul social te invită să vorbeşti despre tine în present,este teatrul în care vei începe să joci,teatrul care spune povestea ta şi care te face să asculţi povestea celui de lângă tine.
Momente ,scene de la activităţile teatrului

 


 
 

 

 

 

 

 

 

09-15 ianuarie 2017

Decada limbii şi literaturii române ne surprinde de fiecare dată cu activităţi inedite.
Profesoarele de limba şi literatura română doamnele Patraş Angela,Mardare Oxana,
Fărîmă Nelea ştiu să colaboreze şi să motiveze elevii să participle la toate activităţile.
La 16 ianuarie, elevii din clasele liceale au prezentat fragmente din opere  literare în cadrul unor mini spectacole.
Genericul reprezentaţiilor teatrale:"Viața-e o mare scenă". Evenimentul a fost unul de excepţie,elevii şi-au demonstrat competenţele în arta scenică,ţinută,expresie aristică şi limbaj literar.
Cuvântul este o sursă de inspiraţie şi o Cafenea de lectură cu genericul 
"Citesc o carte cu profesorul meu"a fost o revelaţie.
Câțiva tineri și profesori au prezentat cartea lor îndrăgită și i-au motivat pe ceilalți participanți să lectureze aceste cărți. Activitatea a fost organizată de către profesoara Nelea Fărâmă susținută de elevii clasei a-10-a,,B.
Citim nu ca să fim deștepți, ci ca să facem lucruri deștepte!

Imagini de la aceste activităţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05 ianuarie 2017

Comunicarea între profesori,elevi şi părinţi constituie axa principală în jurul căreia gravitează întreaga problematică instructiv-educativă dintr-o şcoală contemporană.
Pentru a evita blocajele, pentru a asigura calitate relaţiei educator-educat în liceu 
s-a realizat o şedinţă comună a Consiliului de Administraţie,al Consiliului Reprezentativ 
al părinţilor şi al Consiliului Elevilor. 
A fost un training la care părinţii,elevii şi profesorii au comunicat în cunostintă de cauză abordând subiectul:
,,Comunicarea eficientă este factorul important într-o relaţie interpersonală”
 Training-ul şi-a atins scopul: conştientizarea de către toţi actorii educaţionali a unor modalitati de comunicare prin care, pe de o parte, ne putem face mai bine înteleşi de către elevi şi pe de altă parte, îi putem ajuta sa se deschidă mai mult faţă de noi.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 ianuarie 2017

La această data a avut loc o masa rotundă dedicată "Zilei internaționale a comemorării Holocaustului". 
Activitatea a fost iniţiată de elevii claselor a zecea din cadrul liceului la initiative profesorului de istorie Nicolae Sîngereanu.
Invitatul special a fost domnul Toiva Vaidislaver, membrul cominității evreilor din Orhei, care a venit cu o informație despre ororile Holocaustului . 
Imagini de la întâlnire

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06 februarie 2017

Sensibilizarea profesorilor şi a elevilor faţă de problematica violenţei în mediul şcolar prin activităţi de formare a fost scopul şedinţei comune a Consiliului de Administraţie şi a Consiliului Elevilor.  
Considerăm că şcoala a încetat să reprezinte doar o instituţie unde elevii vin să primească informaţii,ea trebuie să fie un centru în care trebuie să înveţe toţi cei care lucrează. 
Studiul de caz –o  metodă activ participativă-a reflectat modalităţile în care aspectele teoretice ale problemei abordate au interacţionat cu aspectele concrete ale unor cazuri din viaţa şcolară.
Lucrând în echipe,elevii şi profesorii,au identificat şi au prezenta cazurile,au analizat,au stabilit alternative de rezolvare şi au generalizat soluţii. 
Suntem o echpă şi numai împreună,comunicând pe viu, vom avea succes!
Sunt imagini de la aceste reuniuni comune.

 

                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page